Projekt #6 | Telekom Veszprém

Veszprém határában, a Telekom Veszprém Handball Team, a Climate Action Kft. és a Bakonyerdő Zrt. összefogásával erdőtelepítési projektbe kezdtünk kilenc kézilabdapályányi területen (0,81 ha). Mindamellett, hogy Veszprém vármegye erdeinek területe tovább növekszik, az új erdő kutatási és kísérleti lehetőséget is biztosít a klímaváltozással kapcsolatos vizsgálatokhoz.

A Telekom Veszprém Handball Team támogatásával megvalósuló kísérleti erdő létrehozása a termőhelyi vizsgálatokkal vette kezdetét, melynek szerves része volt a klímaelemzés és talajvizsgálat. A tereprendezést követően 9000 darab egy-, illetve kétéves tölgy facsemetét fogunk kiültetni. A Bakonyerdő Zrt. által kijelölt terület a „TELEKOM VESZPRÉM FOREST” nevet kapja majd, mely a Közép-Dunántúli piros túra útvonal mentén szabadon megtekinthető, a munkálatok nyomon követhetőek, illetve támogathatóak. A világ egyik legjobb- és Magyarország legsikeresebb kézilabdacsapatának kezdeményezése példamutató, mert minden egyes elültetett fa, minden új hektár erdő fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A sportban is fontos a fenntarthatóság, környezettudatosság, melyre a Climate Action Kft. jelen projekten keresztül is fel kívánja hívni a figyelmet.


Országos Erdőállományadattári szám:
Veszprém 77 I

Terület nagysága:
0,81 ha

Megkötött CO2:
-

Helyrajzi szám:
-

Ültetendő facsemeték száma:
9000 csemete/ha

Ültetendő fafajok:
cser, kocsánytalan tölgy, molyhos tölgy, szürke tölgy, madárcseresznye, vadkörte, korai juhar, házi berkenye

Kezelő Erdészet:
Állami Erdőgazdaság

Csemete ár:
2900 Ft/csemete
  47°03'49.7"N 17°54'14.4"E Szakmai Projektleírás

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!