Projekt #6 | Telekom Veszprém

Veszprém határában, a Telekom Veszprém Handball Team, a Climate Action Kft. és a Bakonyerdő Zrt. összefogásával megvalósuló erdőtelepítési projekt kilenc kézilabdapályányi területet, közel 1-, pontosan 0,81 ha területet foglal magába. Mindamellett, hogy Veszprém vármegye erdeinek területe tovább növekszik, az új erdő kutatási-, kísérleti lehetőséget is biztosít a klímaváltozás elleni munkákban, ami hozzájárul erdeink egészségi állapotának javulásához.

A Telekom Veszprém Handball Team támogatásával megvalósuló kísérleti erdő létrehozása a termőhelyi vizsgálatok lefolytatásával vette kezdetét, melynek szerves része egy klímaelemzés és talajvizsgálat is, a tereprendezést követően pedig 9000 darab egy-, illetve két éves tölgy facsemete kerül majd elültetésre. A Bakonyerdő Zrt. által kijelölt terület a – TELEKOM VESZPRÉM FOREST –nevet kapja majd, melyet a Közép-Dunántúli Piros túra útvonalának követésével minden érdeklődő természetjáró megtekinthet és nyomon követhet és támogathat. A világ egyik legjobb- és Magyarország legsikeresebb kézilabdacsapatának kezdeményezése példamutató, mert minden egyes elültetett fa, minden új hektár erdő fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A sport- és a fenntarthatóság kapcsolata a jelen- és a jövő környezettudatos létezésének egyik kiemelkedő lehetősége, melyre a Climate Action Kft. folyamatosan felhívja a figyelmet.


Országos Erdőállományadattári szám:
Veszprém 77 I

Terület nagysága:
0,81 ha

Megkötött CO2:
-

Helyrajzi szám:
-

Ültetendő fafajok száma:
9000 csemete/ha

Ültetendő fafajok:
cser, kocsánytalan tölgy, molyhos tölgy, szürke tölgy, madárcseresznye, vadkörte, korai juhar, házi berkenye

Kezelő Erdészet:
Állami Erdőgazdaság

Csemete ár:
2900 Ft/csemete
  47°03'49.7"N 17°54'14.4"E

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!