Projekt #5 | Balatonszemes

Balatonszemesen izgalmas eseményre kerül sor, hiszen egy közel öt hektáros területen zajló erdőtelepítésre kerül sor. Az esemény fő célja, hogy a környék őshonos fáinak telepítésével javítsuk az erdőállomány minőségét és fenntarthatóságát. Az erdőtelepítésnek köszönhetően fontos üzenetet közvetítünk, miszerint a helyi biodiverzitás megőrzése és az ökoszisztéma egészségének javítása elsődleges szempont a terület fejlesztésében.

A projekt jelentősége nagyon sokszínű. Az őshonos fák telepítése elősegíti a környék faunájának és flórájának sokszínűségét, és hozzájárul a természetes ökoszisztéma helyreállításához. Az erdőállomány fejlődése révén növekszik az oxigéntermelés, csökken a levegőszennyezés, és javul a talajminőség. Az erdőtelepítés továbbá lehetőséget teremt a helyi közösség részvételére és összefogására, erősítve ezzel a környezeti tudatosságot és felelősséget.

Az erdőtelepítés Balatonszemesen tehát nem csupán egy esemény, hanem egy hosszú távú beruházás a fenntartható jövőért. Az őshonos fajoknak otthont adó erdők hozzájárulnak a helyi turizmus fejlődéséhez is, hiszen lenyűgöző természeti környezetet teremtenek a látogatók számára. Emellett a telepített fák hosszú távon is biztosítják az erdős terület klímavédelmi szerepét, segítve a globális kihívásokkal szembeni küzdelmet. Összességében a Balatonszemesen történő erdőtelepítés nagy lépést jelent a fenntartható környezet és a természeti kincsek megőrzése felé.


Országos Erdőállományadattári szám:
Balatonszemes 2/E

Terület nagysága:
4,8 ha

Megkötött CO2:
600.000 KG CO2
(90-110 év)

Helyrajzi szám:
-

Ültetendő fafajok száma:
8000 csemete/ha

Ültetendő fafajok:
hazai kocsányos tölgy , kocsánytalan tölgy, cser

Kezelő Erdészet:
Állami Erdőgazdaság

Csemete ár:
2900 Ft/csemete
  46°46’59.3”N 17°47’26.6”E

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!