A klímaváltozás hatásai egyre jobban érzékelhetőek a mindennapokban, ami mindenkire egyre több terhet ró, mivel 2020 óta törvényi kötelezettségünk van a klímasemleges magyar gazdaság elérésére. A Climate Action Kft. ezen a téren környezetvédelmi tanácsadással és kutatással foglalkozó cég.

A Climate Action Kft. szakértői átlátható és gyakorlatias tanácsadással támogatják az Ügyfeleket abban, hogyan lehet elindulni vagy fejlődni a karbonsemleges működés útján. Felmérik az Ügyfél tevékenységeit érintő klímakockázatokat és károsanyag-kibocsátást, segítenek az energia-, károsanyag-, klímakockázat és költségcsökkentési megoldások megtalálásában, a termékelőállítás életcikluselemzésre alapozott optimalizálásában, vagy akár a karbonpiac kínálta új üzleti lehetőségek közötti eligazodásban. Ezen kívül a károsanyag-kibocsátás ellentételezési lehetőségek (offsetting) terén a hazai természeti ökoszisztémák (élőhelyek) szénmegkötési kapacitásának növelésén keresztül új perspektívákat mutatnak.

A vállalat releváns tapasztalattal rendelkező, folyamatosan bővülő szakértői bázissal rendelkezik, és több hazai tanácsadó céggel és szakértővel is együttműködik, ami lehetővé teszi, hogy a környezetvédelem szinte minden területén magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson Ügyfeleinek.

Jövőkép és stratégia

Elsődleges célunk, hogy a magyar és a regionális körforgásos gazdálkodás, valamint a klímavédelem meghatározó szereplőjévé tudjunk válni. Szeretnénk a modern kor kihívásaira innovatív megközelítésekkel reagálni, ezzel is megtalálni a lehető legjobb megoldásokat vállalatoknak, önkormányzatoknak, magánszemélyeknek.

Ennek a gondolkodásnak köszönhetően közelebb tudunk kerülni egy fenntarthatóbb élet kialakításához.

A Csapat

Dr. Gremsperger Gábor
- ügyvezetö | alapító


A Climate Action Kft. megálmodója és alapítója, végzettsége szerint jogász. Jogi tanulmányait Hollandiában az Utrecht Universiteiten és a Pécsi Tudományegyetemen végezte. Válogatott sportoló volt, ennek köszönheti rendkívüli elhivatottsàgát a munka területén is.

A klímavédelem jövőjét a természet digitalizációjában és adattá konvertálásában látja, amely elősegíti a klímacélok folyamatos kontrollját.

Zambó Péter - környezetvédelmi tanácsadó | alapító

A Soproni Egyetem természetvédelmi mérnök alapszakán diplomázott 2021-ben. Jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakán tanul.

A természetvédelem mellett az erdőgazdálkodás és a környezetvédelem is a fő szakterületei közé tartozik. Bízik abban, hogy munkájával elősegíti a környezetvédelem mindennapi életbe történő meghonosítását hazánkban.