A klímaváltozás hatásai egyre jobban érzékelhetőek a mindennapokban, ami mindenkire egyre több terhet ró, mivel 2020 óta törvényi kötelezettségünk van a klímasemleges magyar gazdaság elérésére. A Climate Action Kft. ezen a téren környezetvédelmi tanácsadással és kutatással foglalkozó cég.

A Climate Action Kft. szakértői átlátható és gyakorlatias tanácsadással támogatják az Ügyfeleket abban, hogyan lehet elindulni vagy fejlődni a karbonsemleges működés útján. Felmérik az Ügyfél tevékenységeit érintő klímakockázatokat és károsanyag-kibocsátást, segítenek az energia-, károsanyag-, klímakockázat és költségcsökkentési megoldások megtalálásában, a termékelőállítás életcikluselemzésre alapozott optimalizálásában, vagy akár a karbonpiac kínálta új üzleti lehetőségek közötti eligazodásban. Ezen kívül a károsanyag-kibocsátás ellentételezési lehetőségek (offsetting) terén a hazai természeti ökoszisztémák (élőhelyek) szénmegkötési kapacitásának növelésén keresztül új perspektívákat mutatnak.

A vállalat releváns tapasztalattal rendelkező, folyamatosan bővülő szakértői bázissal rendelkezik, és több hazai tanácsadó céggel és szakértővel is együttműködik, ami lehetővé teszi, hogy a környezetvédelem szinte minden területén magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson Ügyfeleinek.

Jövőkép és stratégia

Elsődleges célunk, hogy a magyar és a regionális körforgásos gazdálkodás, valamint a klímavédelem meghatározó szereplőjévé tudjunk válni. Szeretnénk a modern kor kihívásaira innovatív megközelítésekkel reagálni, ezzel is megtalálni a lehető legjobb megoldásokat vállalatoknak, önkormányzatoknak, magánszemélyeknek.

Ennek a gondolkodásnak köszönhetően közelebb tudunk kerülni egy fenntarthatóbb élet kialakításához.

A Csapat

Dr. Gremsperger Gábor
- ügyvezetö | alapító


A Climate Action Kft. megálmodója és alapítója, végzettsége szerint jogász. Jogi tanulmányait Hollandiában az Utrecht Universiteiten és a Pécsi Tudományegyetemen végezte. Válogatott sportoló volt, ennek köszönheti rendkívüli elhivatottsàgát a munka területén is.

A klímavédelem jövőjét a természet digitalizációjában és adattá konvertálásában látja, amely elősegíti a klímacélok folyamatos kontrollját.

Dr. Koncz Péter | ökológus

Kanadában biológusként végzett. Doktori munkája során a bugaci szürkemarha farm üvegházgáz mérlegét készítette el. A „Nemzeti Ökoszisztéma-Szolgáltatás Térképezés és Értékelés” projektben országos üvegházgáz mérési eredményeket szintetizált. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban élőhely fejlesztési projekteket koordinál. Sárospataki tanyájukra jár lovagolni, ijászkodni, dolgozni.

Belátása szerint egy táj fenntartható működtetéséhez elengedhetetlen az ágazatok - erdő és mezőgazdálkodás, vízügy, természetvédelem, település fejlesztés - szerves együttműködése.

Dr. Kozma Gergely | gazdasági tanácsadó

A Climate Action gazdasági tanácsadója, végzettségét tekintve jogász-közgazdász.
Rendezvényszervezési szakember, a DU-NA-TÚRA Ökoturisztikai Klaszter alapítója, a tatabányai EDUTUS EGYETEM oktatója, valamint a Greenstic Slovakia ügyvezetője.
A tatai „Víz-Zene-Virág” Fesztivál ügyvezetőjeként sokat tett a rendezvény környezeti terhelésének csökkentése érdekében, a környezettudatosság megjelenítéséért.
A Climate Action sikerét elsősorban rendezvénypiaci tanácsadással segíti elő.

Kónya Ferenc | projekt manager

17 éves koromban költöztem fel Budapestre, addig természetesnek gondoltam azt a környezetet, ami körülölelte gyermekéveimet. Az, hogy egyszerre segíthetek a természeten és a szülőfalum élővilágán már önmagában óriási boldogsággal tölt el. A küldetéstudatom csak erősíti a tényt, hogy olyan, őshonos fajokat tudunk "visszacsábítani" egykori élőhelyükre, amelyeket 20-22 éve még gyermekként csodálhattam, de azóta sajnos szinte teljesen eltűntek környezetünkből.
Ezen fogunk dolgozni a Climate Action csapatával, hogy a környék ökoszisztémáját hosszú távon feljavítsuk, fenntarthatóbbá tegyük és közelebb hozzuk az emberek számára a természet szépségét és sokszínűségét.

Dr. Rab Árpád | társadalomtudós

Társadalomtudós, digitális kultúra szakértő, jövőkutató. Két évtizede folyamatosan kutat és oktat hazai egyetemeken (BME, Corvinus, ELTE, NKE), egyetemi docens. Fő kutatási területei: jövőkutatás, e-health, e-business, információs társadalom, AI fejlesztések, legújabb technológiák fejlesztése és társadalmi hatásai.

A nemzetközi UNESCO szakértője. Elméleti munkássága mellett konkrét fejlesztésekben, szakértői munkákban vesz részt, az elmúlt két évtizedben közel 200 projektet vitelezett ki. Az új digitális technológiákban látja az emberiség túlélésének zálogát és a környezet fenntarthatóságának biztosítását, ha mindezeket tervezetten, okosan, átgondoltan fejlesztjük.

Joseph Samaha | értékesítési vezető

Joseph Samaha, a Climate Action Kft. legfrissebb értékesítési munkatársa, a vállalat elkötelezett tagja és a fenntartható üzleti stratégiák szószólója.
Joseph Samaha az elmúlt 15 év során kivételes tapasztalatokat szerzett különböző iparágakban, beleértve az értékesítést-, a kereskedelmet- és a logisztika területeit. Az általa vezetett értékesítési- és kereskedelmi részlegekben elért sikerek és eredmények bizonyítják szakmai tudását és képességeit.
A jelenlegi feladata a Climate Action-nél az, hogy segítse a vállalatot a vállalkozások számára fenntarthatóbb alternatívák kialakításában. Célja, hogy a Climate Action projektjein keresztül valódi alternatívát kínáljon a vállalkozásoknak a károsanyagok kibocsátásának ellentételezésére és semlegesítésére. Joseph a fenntartható gondolkodás és a karbonsemlegesség terén szerzett tudásával segíti az ügyfeleket abban, hogy kialakítsák saját tudatos-, környezetbarát üzleti stratégiájukat.

Balogh Péter | értékesítési menedzser

Balogh Péter a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem utolsó éves hallgatója, tanulmányait közgazdaságtan szakon végzi. A Climate Action fenntarthatósági projektjeinek értékesítési folyamataiban vesz részt.

Élsportoló múltja által fontosnak tartja, hogy Magyarországon a zöld- és fenntartható folyamatok-, valamint a sport kapcsolata minél szorosabbá fűződjön.