A klímaváltozás hatásai egyre jobban érzékelhetőek a mindennapokban, ami mindenkire egyre több terhet ró, mivel 2020 óta törvényi kötelezettségünk van a klímasemleges magyar gazdaság elérésére. A Climate Action Kft. ezen a téren környezetvédelmi tanácsadással és kutatással foglalkozó cég.

A Climate Action Kft. szakértői átlátható és gyakorlatias tanácsadással támogatják az Ügyfeleket abban, hogyan lehet elindulni vagy fejlődni a karbonsemleges működés útján. Felmérik az Ügyfél tevékenységeit érintő klímakockázatokat és károsanyag-kibocsátást, segítenek az energia-, károsanyag-, klímakockázat és költségcsökkentési megoldások megtalálásában, a termékelőállítás életcikluselemzésre alapozott optimalizálásában, vagy akár a karbonpiac kínálta új üzleti lehetőségek közötti eligazodásban. Ezen kívül a károsanyag-kibocsátás ellentételezési lehetőségek (offsetting) terén a hazai természeti ökoszisztémák (élőhelyek) szénmegkötési kapacitásának növelésén keresztül új perspektívákat mutatnak.

A vállalat releváns tapasztalattal rendelkező, folyamatosan bővülő szakértői bázissal rendelkezik, és több hazai tanácsadó céggel és szakértővel is együttműködik, ami lehetővé teszi, hogy a környezetvédelem szinte minden területén magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson Ügyfeleinek.

Jövőkép és stratégia

Elsődleges célunk, hogy a magyar és a regionális körforgásos gazdálkodás, valamint a klímavédelem meghatározó szereplőjévé tudjunk válni. Szeretnénk a modern kor kihívásaira innovatív megközelítésekkel reagálni, ezzel is megtalálni a lehető legjobb megoldásokat vállalatoknak, önkormányzatoknak, magánszemélyeknek.

Ennek a gondolkodásnak köszönhetően közelebb tudunk kerülni egy fenntarthatóbb élet kialakításához.

A Csapat

Dr. Gremsperger Gábor
- ügyvezetö | alapító


A Climate Action Kft. megálmodója és alapítója, végzettsége szerint jogász. Jogi tanulmányait Hollandiában az Utrecht Universiteiten és a Pécsi Tudományegyetemen végezte. Válogatott sportoló volt, ennek köszönheti rendkívüli elhivatottsàgát a munka területén is.

A klímavédelem jövőjét a természet digitalizációjában és adattá konvertálásában látja, amely elősegíti a klímacélok folyamatos kontrollját.

Zambó Péter - környezetvédelmi tanácsadó | alapító

A Soproni Egyetem természetvédelmi mérnök alapszakán diplomázott 2021-ben. Jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakán tanul.

A természetvédelem mellett az erdőgazdálkodás és a környezetvédelem is a fő szakterületei közé tartozik. Bízik abban, hogy munkájával elősegíti a környezetvédelem mindennapi életbe történő meghonosítását hazánkban.

Turai Ákos | értékesítési vezető

A Climate Action Kft. értékesítési vezetője végzettségét tekintve közgazdász.

Az elmúlt 15 évben különböző cégek értékesítési, kereskedelmi részlegeit irányította, tapasztalatokat gyűjtött banki és biztosítói vonalon, valamint az IT, logisztika, műanyagipar és a coaching területein.

Célja, hogy a Climate Action projektjein keresztül valódi alternatívát mutasson a vállalkozások által kibocsátott károsanyagok ellentételezésére, semlegesítésére és egy tudatos, karbonsemleges zöld stratégia kialakításával a fenntartható gondolkodás piaci előnnyé váljon minden vállalkozások életében.

Dr. Kozma Gergely | gazdasági tanácsadó

A Climate Action gazdasági tanácsadója, végzettségét tekintve jogász-közgazdász.
Rendezvényszervezési szakember, a DU-NA-TÚRA Ökoturisztikai Klaszter alapítója, a tatabányai EDUTUS EGYETEM oktatója, valamint a Greenstic Slovakia ügyvezetője.
A tatai „Víz-Zene-Virág” Fesztivál ügyvezetőjeként sokat tett a rendezvény környezeti terhelésének csökkentése érdekében, a környezettudatosság megjelenítéséért.
A Climate Action sikerét elsősorban rendezvénypiaci tanácsadással segíti elő.

Kónya Ferenc | projekt manager

17 éves koromban költöztem fel Budapestre, addig természetesnek gondoltam azt a környezetet, ami körülölelte gyermekéveimet. Az, hogy egyszerre segíthetek a természeten és a szülőfalum élővilágán már önmagában óriási boldogsággal tölt el. A küldetéstudatom csak erősíti a tényt, hogy olyan, őshonos fajokat tudunk "visszacsábítani" egykori élőhelyükre, amelyeket 20-22 éve még gyermekként csodálhattam, de azóta sajnos szinte teljesen eltűntek környezetünkből.
Ezen fogunk dolgozni a Climate Action csapatával, hogy a környék ökoszisztémáját hosszú távon feljavítsuk, fenntarthatóbbá tegyük és közelebb hozzuk az emberek számára a természet szépségét és sokszínűségét.