Projekt #2 | Legacy Forest

LÉGY RÉSZESE AZ ELSŐ
ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG ÖRÖKSÉG ERDEJÉNEK
ÉS CSATLAKOZZ VÁROSI ERDŐREGENERÁCIÓS PROJEKTÜNKHÖZ

AZ ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG BUDAPEST 2023 BÜSZKÉN BEMUTATJA AZ ELSŐ ÖRÖKSÉG ERDŐT AZ ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁGOK 40 ÉVES TÖRTÉNETÉBEN.

 

HOGYAN MŰKÖDIK?

TE Hozzájárulsz a fák ültetéséhez és a Budapest 2023 Legacy Forest hivatalos támogatója leszel. Az adománycsomagok 40 palántától indulnak, ára 300 euró/csomag*
*Kérjük, küldd el érdeklődésedet az office@climaaction.com címre, ha egyedi árajánlatot szeretnél kapni
MI Erdészeti szakembereinkkel a fák teljes életciklusa alatt elvégezzük az erdőterület fenntartását, facsemeték ültetését és ápolását. Minden támogatónak oklevelet állítunk ki. Kiszámítjuk az egyes adományok szén-dioxid megkötését.

A Legacy Forest Project keretein belül erdőszerkezet-átalakítással, valamint őshonos facsemeték ültetésével Örökerdő kialakítása zajlik. Célunk egy sok fafajú, a klímaváltozásnak ellenálló erdő létrehozása. Fontos, hogy a helyi közösségek ezt az erdőt hosszú távon városi erdőként használhassák sport- és rekreációs tevékenységre.

A klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt a területen a fafajok egészségi állapota jelentősen leromlott. Az állomány kiegészítése a jelenleg az állományt alkotó fafajták felújítási módszerrel történő pótlásával is megvalósítható. Minden fa egészségi állapotát egyedileg értékeljük. Az alkalmazott technológia során csak az azonosított beteg egyedeket távolítjuk el, és őshonos, hosszú távon fenntartható fafajokkal végezzük el a pótlást. Az így létrejött elegyes fafajú erdő várhatóan 90-110 évig városi erdőként tartható fenn. A városi erdő funkciója a helyi lakosság rekreációs igényeinek kiszolgálása, annak biztosítása, hogy aktívan tölthessék idejüket a természetben.

A kiültetett csemetéket 6-8 évig szükség szerint ápoljuk, pótoljuk. Ezt követően 10 évente kell a munkákat felmérni, elvégzeni, adott esetben az invazív fafajokat vissza kell szorítani.

Az Örökerdő létrehozásával azt érjük el, hogy a helyi közösségek számára olyan városi erdőterület jöjjön létre, amely hosszú távon megőrzi a 2023-ban megrendezett atlétikai világbajnokság hagyatékát, hozzájárulva a környezet védelméhez.


Országos Erdőállományadattári szám:
Budapest 4 kerület 3/A

Terület nagysága:
9,81 ha

Megkötött CO2:
303 tonna CO2
(90-110 év)
A fakitermelés miatti veszteséggel együtt

Helyrajzi szám:
-

Ültetendő facsemeték száma:
5000 csemete/ha

Ültetendő fafajok:
kocsányos tölgy, hárs, juhar, berkenye

Kezelő Erdészet:
Állami Erdőgazdaság

Csemete ár:
2900 Ft/csemete
  47°35'10.1"N 19°06'13.4"E Szakmai Projektleírás

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!