Projekt #7 | LevegőLegelő Füzér

Füzéri várnak aljában elindított projektünk, izgalmas és környezetvédelmi szempontból rendkívül fontos. A LevegőLegelő nevű programunk célja, hogy megteremtsük a lehetőséget az erdőszerkezet helyreállítására és az őshonos növények visszahozatalára, ezzel pedig növeljük a terület biodiverzitását.

A Füzéri vár környéke mindig is különleges volt, és most azon vagyunk, hogy még különlegesebbé tegyük. Az erdők felújítása és az őshonos fajok visszatelepítése a projektünk fő célja. A régió egykori gazdag növény- és állatvilágának visszahozatalával hozzájárulunk a természetvédelemhez és a környezetünk megtartásához.

A projektünk során kiemelkedő fontosságú a folyamatos monitoring és a széndioxid megkötésének figyelemmel kísérése. Ezen keresztül nyomon követjük a projekt hatékonyságát és annak hozadékait a klímaváltozás elleni harcban.

Egy másik fontos aspektus a magyar vállalkozások bevonása a projektbe. Azon vagyunk, hogy a helyi vállalkozások segítségével finanszírozzuk és támogassuk a terület zöldítését. A fenntartható vállalkozásoknak és a környezetvédelemnek ezáltal is ösztönözni kívánunk.

A Füzéri várnál elindított környezetvédelmi programunk ambiciózus és hosszú távú célkitűzéseket tűzött ki. Szeretnénk egy élhetőbb és fenntarthatóbb környezetet teremteni Füzér és környéke számára, és mindenki számára elérhetővé tenni a természeti kincseinket. Köszönjük a támogatásotokat, és várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a klímaváltozás elleni harcban és a természet megőrzésében.


Országos Erdőállományadattári szám:
92/I

Terület nagysága:
3,28 ha

Megkötött CO2:
-

Helyrajzi szám:
046/2

Ültetendő fafajok száma:
6000 csemete/ha

Ültetendő fafajok:
Korai Juhar, Mezei Juhar, Kocsánytalan Tölgy, Berkenye

Kezelő Erdészet:
Magántulajdonban

Csemete ár:
2900 Ft/csemete
  48°32'45.4"N 21°26'41.1"E

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!