Projekt #7 | LevegőLegelő Füzér

A Füzéri Vár lábánál elindított projektünk nemcsak környezetvédelmi, de kulturális szempontból is rendkívül fontos. A LevegőLegelő nevű programunk célja, hogy helyreállítsuk a zempléni tájra jellemző erdőszerkezetet, őshonos növényeket telepítsünk és növeljük a terület biodiverzitását.

A régió egykor gazdag növény- és állatvilágának visszahozatalával hozzájárulunk a természetvédelemhez és környezetünk hosszú-távú stabilitásához, megőrzéséhez. A projektünk során kiemelkedő fontosságú a folyamatos monitoring, a szénmegkötés nyomon követése.

A Füzéri vár közelsége pedig lehetőséget teremt arra, hogy bemutassuk a klímabarát erdőfelújítást.

Egy másik fontos aspektus a magyar vállalkozások bevonása a projektbe. Azt kívánjuk elérni, hogy a helyi vállalkozások segítségével valósítsuk meg, illetve finanszírozzuk és támogassuk a terület zöldítését. Ezáltal is ösztönözni kívánjuk a fenntartható vállalkozásokat, helyi összefogást, környezetvédelmet.

A Füzéri várnál elindított programunk hosszú távon valósítható meg. Szeretnénk egy élhetőbb és fenntarthatóbb környezetet teremteni Füzér és környéke számára. Köszönjük a támogatásotokat, és várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a klímaváltozás elleni harcban és a természet megőrzésében.


Országos Erdőállományadattári szám:
92/I

Terület nagysága:
3,28 ha

Megkötött CO2:
-

Helyrajzi szám:
046/2

Ültetendő facsemeték száma:
6000 csemete/ha

Ültetendő fafajok:
Korai Juhar, Mezei Juhar, Kocsánytalan Tölgy, Berkenye

Kezelő Erdészet:
Magántulajdonban

Csemete ár:
2900 Ft/csemete
  48°32'45.4"N 21°26'41.1"E

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!