Projekt #1 | BUDAPEST 2023 – WA

A Climate Action Kft. és a 2023-as Atlétika Világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. 40 fát ültetett el közösen. A 40 fa azt jelképezi, hogy 40 éve rendezték az első Atlétika Világbajnokságot.

Napjaink környezeti problémái, éghajlatváltozásai, a természet szennyezése, szoros összefüggésben állnak életvitelünkkel, tevékenységeinkkel. Mindez helytálló a sport szemszögéből nézve is, hiszen a sport is hatást gyakorol fizikai környezetére, legyen szó akár helyi egyesületek munkájáról vagy nemzetközi versenyekről.

A Climate Action Kft. szeretné a fenntarthatóság kérdését a sportra is kiterjeszteni, igy, Budapesten ez év augusztusában rendezendő Atlétikai Világbajnokság szervező cégének igazgatójával, Németh Balázzsal és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezérigazgatójával, John Ridgeonnal együttműködve, 40 fát ültettek el Pesterzsébeten, annak tiszteletére , hogy 1983-ban, azaz pontosan 40 éve került megrendezésre az első Atlétikai Világbajnokság. A projekt a Climate Aciton Kft. és a Pilis Parkerdő Zrt. szakembereinek a segítségével valósult meg, az eseményen több prominens személy is tiszteletét tette, Schmitt Pál egykori köztársasági elnök és világbajnoki bronzérmes gátfutónk Baji Balázs is.

A szervezőbizottság kiemelkedő figyelmet fordít a fenntarthatóságra és ezen belül a környezetvédelemre, zöldterületek növelésével szeretnék népszerűsíteni a lakosság körében a sportot, számukra fontos, hogy ezzel is a világbajnokság többről is szóljon, legyen pozitív hagyatéka, öröksége.


Országos Erdőállományadattári szám:
Budapest 11

Terület nagysága:
0,02 ha

Megkötött CO2:
29 t CO2

Helyrajzi szám:
Budapest, 182643

Ültetendő facsemeték száma:
40 db.

Ültetendő fafajok:
10 db tatárjuhar, 10 db platán, 20 db feketenyár

Kezelő Erdészet:
Állami Erdőgazdaság

Csemete ár:
0 Ft/csemete
   47°25'45.1"N 19°07'59.7"E Szakmai Projektleírás

Projektek

BUDAPEST 2023 – WA Legacy Forest Pusztavám Piliscsaba Balatonszemes Telekom Veszprém LevegőLegelő Füzér
Lépjen velünk kapcsolatba!