Emisszió ellentételezés (offsetting)

Emisszió ellentételezési (offsetting) megoldásainkat mindenkinek ajánljuk, aki szeretne tenni azért, hogy életviteléből vagy a vállalat/önkormányzat működéséből adódó károsanyag mennyisége teljes mértékben vagy részben semlegesítésre kerüljön.

Az erdők, a gyepek, a talaj mind-mind képesek a légkörben lévő széndioxidból a szén megkötésére. Offsetting megoldásaink ezekre a természet kínálta, szénmegkötési képesség ökoszisztéma-szolgáltatásokra terjednek ki, mégpedig nem távoli, trópusi vidékeken, hanem hazánkban. Hazai természeti ökoszisztémák fejlesztésével csökkentjük a légkörben található CO2 mennyiségét, amivel csökken a levegő üvegházhatású gáz (ÜHG) tartalma. Ezen élőhely fejlesztéseknek egyéb járulékos hasznai is vannak, mint a kedvező mikroklimatikus hatások, a talaj vízmegtartó képességének, vagy éppen a biológiai sokféleség fokozása.

Első offsetting szolgáltatásaink erdei ökoszisztémák fejlesztésére terjednek ki, mégpedig hazai erdők olyan szerkezeti átalakítására őshonos fafajokkal, amelynek köszönhetően az adott erdő ellenálóbb lesz a klímaváltozás hatásaira.


Lépjen velünk kapcsolatba!