Emisszió csökkentési tanácsadás

Emisszió csökkentési tanácsadásunkat elsősorban vállalatoknak és önkormányzatoknak ajánljuk.

Egy vállalat működése rendkívül sokrétű üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátással jár a termékek és szolgáltatások teljes életciklusa során. Felmérjük a vállalat vagy az önkormányzat teljes működésével járó ÜHG kibocsátásokat és megoldásokat javaslunk ezek csökkentésére.

A vizsgálat köre kiterjedhet épületekre, vállalati tevékenységre vagy a szervezetre és munkavállalókra, vagy éppen ezek összességére.

A vizsgálat mélységét minden esetben ügyfeleink igényeihez szabjuk. Szorítkozhatunk alap analízisre, amely során meglévő adatokból és egyszerű felvételezésekkel (pl. kérdőív) dolgozunk, kiegészítve az analízist hazai és nemzetközi referencia példákkal, de az ÜHG kibocsátás hatékony csökkentése érdekében van lehetőség méréses módszerekre (okosmérők felhelyezésével) és nagyobb mélységű kvalitatív (például fókuszcsoportos) felmérésekre is.

Vizsgálataink alapján javaslatot teszünk arra, hogy milyen intézkedésekkel csökkenthető a vállalat/önkormányzat ÜHG kibocsátása. Ügyfeleinkkel közösen ezeket az akciókat egy cselekvési tervbe rendezzük a megvalósítás ideje, költsége és prioritása szerint. Igény esetén képzéssel, koordinációval segítjük a szervezeti kultúrát érintő akciók megvalósítását.


Lépjen velünk kapcsolatba!