SPORT- ÉS FENNTARTHATÓSÁGI PROJEKTEK ELSŐ KÉZBŐL

SPORT- ÉS FENNTARTHATÓSÁGI PROJEKTEK ELSŐ KÉZBŐL

„THE POWER OF THE SPORT” – e mottóval fejezhető ki a leginkább a Climate Action sport és fenntarthatóság köré épített kampányának hatásossága, melyben a sport ereje által környezetünk védelmére hívjuk fel a figyelmet.

Projektjeinken keresztül szeretnénk szemléltetni a társadalom minden egyes rétege számára, hogy a sportnak mekkora ereje van abban, hogy a világ számára egy rendkívüli-, manapság egyre szélesebb körben értelmet nyert témában, a fenntarthatóság területén milyen információkat közvetít az emberek számára.

A sport- és a fenntarthatóság kapcsolata – Climate Action:

A Climate Action, fenntarthatósági eszközeivel- és szaktudásával Magyarországon egyedüliként képviseli a sport és a fenntarthatóság körében működő magas színvonalú tevékenységeket, amellyel hazánkban más vállalkozással nem konkurál. Ezt bizonyítja a 2023-as budapesti Atlétikai-világbajnokságon való részvétel és szakmai partnerség, valamint a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatával létrehozott közös erdőtelepítési projekt is. Ezen projektjeinkbe az alábbi cikkeink engednek betekintést:https://www.climaaction.com/blog/A-Climate-Action-%C3%A9s-a-Telekom-Veszpr%C3%A9m-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9se/ 

https://www.climaaction.com/blog/Legacy_Forest_a_Pilisi_Parkerd%C5%91_Zrt_
szakmai_ir%C3%A1ny%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1val/


A 2024-es évben számos újabb sportszövetséggel- és sportklubbal együttesen tervezzük további projektek megvalósítását.

Társadalmi felelősségvállalás a sportban:

A Climate Action népszerű, sport és fenntarthatóság témakörében futó projektjeit elsősorban sportszervezetek-, sportszövetségek-, sportegyesületek- és sportklubok számára ajánlja, melyek által jelentős benefittel számolhatnak a csatlakozók. S hogy melyek ezek előnyök? A Climate Action ZÖLD TÁMOGATÓI PROGRAMJA teljes körűen szemlélteti mindezt. Zöld támogatói csomagok létrehozásával nem csupán új szponzorok- és támogatók bevonását teszi lehetővé a sportszervezetek számára, hanem ezek által hozzá is járulnak a fenntarthatósági célkitűzések eléréséhez és a közösség zöld tudatosságának növeléséhez. Ilyenek a fenntarthatósági partnerprogramok, a zöld reklám és – marketingcsomagok, a fenntarthatósági oktatási és tudatosság nevelő programok, valamint a környezetbarát termék- és szolgáltatásajánlatok.
 
A sportban a rendezvények-, a sportesemények szervezése rendkívül nagy felelősséggel bír, a Climate Action pedig segít abban, hogy azok tervezése közben a fenntarthatósági tényezők is helyet kapjanak. A rendezvény karbonlábnyom számításával-, Zöld Zóna kialakításával és fenntarthatósági programok szervezésével-, zöld közlekedés kialakításával- és nem utolsó sorban az események hulladékkezelésének megreformálásával az egyesületek környezetvédelmi- és társadalmi felelősségvállalása és - elkötelezettsége is megmutatkozna.
 
Fenntartható rendezvények létrehozásával, környezetvédelmi kezdeményezések támogatásával, környezetvédelmi oktatás és – tudatosság növelésével nem csupán a vállalatok és a sportszervezet közötti kapcsolatot erősödik, hanem pozitív hatást gyakorolnak a környezetre és a közösségre egyaránt. - ERŐS KÖZÖSSÉGET ÉS HOSSZÚTÁVÚ ÉRTÉKET TEREMTÜNK! –

Zöld Nagykövet Program:

A Climate Action a sport erejét a fenntarthatóságban Zöld Nagykövet Programjával is jelzi. A sportban a sikerek elérésének kulcsa, a tudatosság. A fenntarthatóság egy tudatos lét, mely hozzásegít társadalmunkat ahhoz, hogy bolygónk hosszú távon is élhetőbb legyen.
 
A Zöld Nagykövet Program lényege, hogy válogatott sportolók - akik sokat köszönhetnek a tudatosságnak – saját történetükön és életükön keresztül szemléletik azt, hogy a környezetvédelem és a klímavédelem napjaink egyik legfontosabb témája. Életútjukkal, emberi- és sportolói hitelességükkel a társadalom széles rétegéhez juttathatják el a közös érdekeket szolgáló üzenetet.
 
A Climate Action tehát Magyarországon egyedülálló programokkal-, projektekkel segíti a sport résztvevőit a környezeti- és társadalmi tudatosság megteremtéséhez. A sport-, a vállalati- és a magánszektor képviselőivel célja egy fenntartható társadalom kialakítása, a sport erejének felhasználásával.

 
ACT LOCAL, THINK GLOBAL!