A Climate Action és a Telekom Veszprém együttműködése

A Climate Action és a Telekom Veszprém együttműködése

A világ legjobb kézilabdázói a fenntarthatóság mellett

A Climate Action Kft. fenntarthatósági programjához csatlakozott a nagy múltú Telekom Veszprém kézilabda csapata! Büszkeséggel tölt el minket, hogy a Climate Action Kft sikeres működése által hivatalos partnere lehetett a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokságnak, jelenleg pedig a világ egyik legjobb férfi kézilabda csapata tisztelte meg vállalatunkat azzal, hogy kapcsolatba lépett Velünk fenntarthatósági programunkhoz való csatlakozási szándéka okán. Ez egy kiváló visszajelzés-, megerősítés számunkra tevékenységünk minősége kapcsán, örömünkre szolgál, hogy a világ elit sporteseményei- és sportegyesületei szeretnének Velünk együttműködni. 
 
Climate Action Kft-, a Telekom Veszprém- és a Bakonyerdő Zrt. közös együttműködésével kilenc kézilabdányi területen (0,8 ha) erdőtelepítési projekt kezdődik meg. A sport- és a fenntarthatóság kapcsolata a jelen- és a jövő környezettudatos létezésének egyik kiemelkedő lehetősége, melyre a Climate Action folyamatosan felhívja a figyelmet. „Számunkra kiemelt fontosságú, hogy a sporton keresztül a fenntarthatóság- és a környezettudatosság evidenciájára fel tudjuk hívni a társadalom figyelmét. Ezért is tartjuk megtisztelőnek, hogy a világ egyik legjobb kézilabda csapatával tudtunk szerződést kötni, s ez által el tudjuk indítani a „hármas” együttműködésünket. 

Közösen egy olyan környezetvédelmi projektet találtunk ki, amelyhez a sportolók-, a helyi közösségek-, a szurkolók és a klub is csatlakozni tud. Ezen közösségeken keresztül tudunk elérni a társadalom azon rétegéhez, akiket a sport szeretete által meg tudunk szólítani.” –nyilatkozta a hivatalos programot követően a Climate Action Kft. ügyvezetője, Ifj. Dr. Gremsperger Gábor.
 
A közös projekt kezdeteként 2023. szeptember 12-én, Ifj. Dr. Gremsperger Gábor a Climate Action Kft. ügyvezetője- és Turai Ákos értékesítési vezető a Bakonyerdő Zrt. szakembereinek (Váradi József erdőgazdálkodási- és természetvédelmi főmérnök, Némethi Kálmán Balatonfüredi Erdészeti Igazgató és Túróczi Balázs erdőgondok jelenlétében megtekintették azon területet, amelyen a tereprendezést követően 7000 darab egy-, illetve két éves tölgy facsemete kerül majd elültetésre. A Telekom Veszprém csapatát Sevinger Zsolt ügyvezető-, Nagy László sportigazgató-, a játékosok közül pedig Andreas Nilson csapatkapitány, Ligetvári Patrik- és Yahia Omar képviselte. 
 
A Bakonyerdő Zrt. által kijelölt terület a – TELEKOM VESZPRÉM FOREST –nevet kapja majd, melyet a Közép-Dunántúli Piros túra útvonalának követésével minden érdeklődő természetjáró megtekinthet és nyomon követhet.
 
A sporton belüli összefogás hihetetlen méreteket ölthet: minden egyes elültetett fa-, minden új hektár erdő fontos a klímaváltozás elleni közös társadalmi küzdelmünkben!
 
A Climate Action Kft. számára, a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokság hivatalos partnereként egyértelmű célja, hogy a sport- és a fenntarthatóság a lehető legtöbb esetben találkozzon és indítson el a TELEKOM VESZRPÉM FOREST- hez hasonló fenntartható-, jövőbe mutató kezdeményezéseket. Örömünkre szolgál, hogy a Telekom Veszprém számára is fontos a környezetvédelmi fenntarthatóság és a karbonlábnyom csökkentésére tett törekvés, ezzel példát mutatnak a sportban- és társadalmunk egészében egyaránt.

Folytatjuk megkezdett munkánkat, bízunk benne, hogy projektjeinkhez minél több vállalkozás- és sportban érdekelt klub-, csapat csatlakozik majd!
 
ACT LOCAL, THINK GLOBAL!