Stratégiai partnerek

Szolgáltatásaink magas minőségét az biztosítja, hogy minden egyes területen elismert szakemberekkel és cégekkel dolgozunk együtt. Stratégiánk, hogy létrehozzunk a régióban egy olyan munkacsoportot, mely magas minőségben tudja képviselni minden szereplő számára a klímacélok elérését.

Macedón Agráregyetem
Macedón Állami Erdőgazdaság
Macedón Agráregyetem
Athletics Kenya
Meijer&CO
Snittman Pictures
Hiperzöld

Holczer Ádám | nagykövet

Profi sportolóként több, mint 10 éven keresztül volt a Ferencvárosi Torna Club játékosa. Magyar bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát. A sportban elért eredményei is azt bizonyítják, hogy Ádám számára nagyon fontos a tudatosság. Ez elengedhetetlen eleme annak, ha az ember hosszú távon szeretné fenntartani teljesítményét és szép életet szeretne élni. Ugyan ez a tudatosság hajtja abban is, hogy tegyen a környezetért és a klímaváltozásért.

Ádám úgy gondolja, hogy környezetünk védelme nem csak a mi és gyermekeink jövőjének záloga, hanem intelligenciánk értékmérője is. Ennek tudatában, Nagykövetként örömmel csatlakozik a Climate Action csapatához.

Csapody Balázs | nagykövet

A Kistücsök étterem a Balaton egyik ikonikus étterme, mely Balatonszemesen várja vendégeit idén 30 éve. Tulajdonosa Csapody Balázs, pályája során kiemelten foglalkozott és foglalkozik most is a balatoni régió és a magyar gasztronómia felemelésével. Alelnöke a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, 2017 óta a PGA elnöke. Ugyanebben az évben Gundel Károly-díjat kapott. 2021-ben, a Balaton Ünnepe fesztiválon életműdíjban részesült.
Munkájában fontos számára a fenntarthatóság, a környezetünk védelme, kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy helyi termelőktől szerezze be alapanyagait, illetve a hulladékot újra hasznosítsa. A Climate Action Kft. nagykövetként ezen az úton is folytatja ez irányú elhívatottságát a fenntarthatóság nevében.

Gianni Annoni | nagykövet

Gianni Annoni 1994-ben jött Magyarországra, a Közgazdasági Egyetem ösztöndíjasaként. Az egyetem elvégzése után itt telepedett le, először egy pizzériát nyitott, majd a médiában, több műsorban szerepelt, ami által ismerte és szerette meg a magyar közönség. Azóta több műsort is vezetett televízióban, rádióban, emellett jelenleg is Budapest szívében elhelyezkedő, méltán népszerű Pomo D’oro olasz étterem tulajdonosa.
Fontosnak tartja átadni az olasz életérzést a gasztronómián keresztül, főzőiskolát vezet az Olasz Kulturális Intézetben, és szakácskönyvet is kiadott. Elhivatottsága a környezetvédelem fontosságában is megjelenik, hiszen elsőként csatlakozott a Climate Action Kft. ,Magyarországon megvalósuló faültetési programunkhoz és nagykövetként azt szeretné elérni, hogy minél több vendéglátó hely kezdjen el tenni azért, hogy egy fenntarthatóbb világban tudjunk élni.

Ekler Luca | nagykövet

Ekler Luca paralimpiai bajnok-, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta. Gyermekkorában versenyszerűen teniszezett, később több sportágat is kipróbált, választása végül az atlétikára esett.
A 2019-es Dubajban rendezett A 2019-es paratlétika-világbajnokságon 100 és 200 méteres síkfutásban második lett, a távolugrást pedig világbajnoki csúccsal nyerte. 2021 augusztusában, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói paralimpián távolugrásban aranyérmet szerzett, 563 centis új világcsúccsal. Luca ötszörös „Év Paraatlétája” díjazott, 2021-ben pedig „A Magyar Érdemrend tisztikeresztje” címmel tüntették ki.
A Climate Action nagyköveteként a sport- és a fenntarthatóság fontosságának elhivatott képviseletét látja majd el.

Bánhidi-Farkas Petra | nagykövet

Bánhidi-Farkas Petra U23-as Európa-bajnok-, hatszoros magyar bajnok távolugró. 2019-ben a Dohában rendezett világbajnokságon képviselte Magyarországot. A 2023-as budapesti atlétikai-világbajnokságon a magyar csapat résztvevője volt.
Petra fiatal kora ellenére már tudatosan készül a sportolói pályafutását követő civil életére, szociálpedagógusként képzeli majd el jövőjét, de az edzői szakma sem áll tőle távol.
A sport- és a fenntarthatóság fontosságát hirdeti a Climate Action nagyköveti tisztségében.

Kovács Ferenc Soma | nagykövet

Kovács Ferenc Soma nem csupán válogatott atlétaként tündököl, tanulmányait tekintve is a legjobbak közé tartozik. 2023 szeptemberében kezdte meg egyetemi tanulmányait az amerikai Harvard Egyetemen.
Sokszoros utánpótlás korosztályú magyar bajnok, egyszeres felnőtt magyar bajnok, kétszeres magyar bajnoki bronzérmes. Nemzetközi eredményeit tekintve 2023-ban, Izraelben Junior Európa-bajnoki 3. helyezést ért el, a 2023-as budapesti Atlétikai-Világbajnokságon 5000 méteres síkfutásban állt rajthoz.
Az Atlétikai Világbajnokság „Zöld zónájában” az esemény alatt többször képviselte magát a Climate Action-nél, kommunikálva személyesen- és a social felületeken vállalatunk tevékenységét. Soma a jövőben nem csupán hazánkban-, hanem nemzetközi szinten is képviseli a Climate Action-t.

Krizsán Xénia | nagykövet

Xénia többszörös magyar bajnok atléta, hétpróbázó. 2012-ben, Barcelonában Junior világbajnoki ezüstérmes lett. 2015-ben U23-as Európa-bajnoki címet-, 2021-ben felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. Ugyanezen évben az év magyar atlétájának választották. A 2021-es Tokió-ban rendezett Olimpiai Játékokon a 13. helyen-, a 2023-ban, Budapesten rendezett atlétikai-világbajnokságon hétpróbában pedig a 4. helyen végzett.
A Climate Action nagyköveteként Xénia a sport és a fenntarthatóság kapcsolatát segít majd kiépíteni.

Tóth Norbert | nagykövet

Tóth Norbert válogatott kosárlabdázó. Játszott Székesfehérváron, Körmenden bajnok lett a Falcoval és játszott a Szolnoki Olaj színeiben is. Tavaly, még játékosként tért vissza Pécsre, a PVSK gárdájához, jelenleg azonban már szakmai vezetőként segíti a PVSK Veolia kosárlabda szakosztályát.
Egykori sportolóként-, jelenlegi sportvezetőként- és utánpótláskorú gyermekekkel foglalkozó edzőként elengedhetetlennek tartja a tudatos környezetvédelmet, a Climate Action nagyköveteként így felelősségteljesen hirdeti majd a fenntarthatóság fontosságát.

Tóth Márton | nagykövet

Tóth Márton Európa-bajnoki ezüstérmes-, többszörös magyar bajnok-, egyszeres Magyar Kupa győztes válogatott vízilabdázó. Pályafutása alatt megfordult a KSI-, a Honvéd-, a Vasas- és a Ferencváros csapataiban, de játszott Nápolyban is, a Possilipo együttesében. Az olaszországi kitérőt követően előbb Szegedre-, majd Szolnokra igazolt, majd ismét visszatért a fővárosba, a Ferencváros csapatához, 2017 óta pedig az Orvosegyetem SC, hivatalos nevén a GENESYS OSC-Újbuda pólósa.
Marci, a profi sport mellett a gasztronómia szerelmese, nagy sikerrel szerepelt az egyik kereskedelmi tévécsatorna ehhez kapcsolódó műsorában is, így nem csupán a vízilabdában, de a konyhában is otthonosan mozog. Marci környezetvédelem felé való elköteleződéséhez kétség sem fér, hiszen a hulladékgazdálkodás területén már önálló megoldásokat is megvalósított, így, a Climate Action zöld nagyköveteként örömmel áll mellénk a fenntarthatóság- és a sport kapcsolatának elmélyítésében.

Tarné Kovács Sarolta | nagykövet

Tarné Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes-, hatszoros világbajnok-, négyszeres Európa-bajnok öttusázó, a székesfehérvári Alba Volán SC sportolója.
Saci kiemelkedő sportteljesítményeit pályafutása alatt megszerzett éremkollekciói mellett civil díjakkal is elismerték. Hét alkalommal választották meg az év magyar öttusázójának, 2011-ben harmadik helyezést ért el az év magyar sportolónője díjátadáson, 2012-ben elnyerte a MOB Nők sportjáért díjat, ugyanebben az évben Junior Príma díjas lett, 2021-ben, a tokiói olimpián elért harmadik helyezését követően pedig Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el kiváló teljesítményét, amit a magyar öttusa sportért tett. 2023. augusztusa óta Székesfehérvár Megyei Jogú Városának díszpolgára.
A Climate Action büszkeséggel- és örömmel kezdi meg a közös munkát Sacival a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának elmélyítése céljából.

Marko Velkovski | nagykövet

Marko Velkovski macedón állampolgárságú hegymászó. Szenvedélyes híve az önkéntességnek-, a szabadtéri tevékenységeknek és a természetnek. Marko, jelenlegi tanulmányai- és sporttevékenysége mellett mindenkori helyi rendezvények aktív résztvevője, hisz a közösségépítésben és a csapatmunkában. Mottója: „Memento Mori”.
Sportolóként, hegymászóként aktívan érintett a fenntarthatóság kérdéskörében, ennek megfelelően hiteles szószólója lesz a sport és a fenntarthatóság viszonyának előmozdításában-, megvalósításában és képviseletében.

Milijana Reljikj | nagykövet

Milijana 20 éves, macedón profi sportoló, taekwondo sportágban, melyet 7 éves kora óta űz. Fiatal kora ellenére már számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet karrierje során, 2022-ben Európa-bajnoki címet szerzett, a 2023-as klub Európa-bajnokságon bronzérmes lett. Profi pályafutása mellett a skopjei egyetem üzleti- és gazdasági karának hallgatója. Milijana minden bizonnyal résztvevője lesz a jövő évi Párizsi Olimpiai Játékoknak is.
A fiatal sportoló, a Climate Action zöld nagyköveteként a sport és a fenntarthatóság kapcsolatát segít majd kiépíteni nemzetközi szinten.

Szivós Márton | nagykövet

Szivós Márton igazi vízilabda dinasztia tagja, hiszen nagyapja- és édesapja is olimpiai bajnoki címet szereztek a sportágban Magyarország számára.
Szivós Márton a KSI-ben kezdett el a vízilabdázni, majd a Honvéd játékosa lett. Egy szezont külföldön, Olaszországban játszott, a Pro Recco csapatában. A légiós élet után, 2012 májusában az A Híd Szeged játékosa lett, majd két szezont követően Egerbe tette át székhelyét.
Egerből szintén két idény után távozott, visszatért a fővárosba, a Budapest Honvéd együtteséhez. A Magyar Vízilabda Válogatottnak 2003 és 2016 között folyamatosan meghatározó játékosa volt, számos egyéni- és csapatban elért díjak bizonyítják, hogy Marci a magyar vízilabdázás egyik meghatározó alakja. 2013-ban, Barcelonában világbajnoki címet szerzett a Magyar Válogatott tagjaként, ezen felül kétszeres világbajnoki- és Európa-bajnoki ezüstérmesnek vallhatja magát.
A 2020–2021-es szezontól immáron vezetőedzőként dolgozik a Budapest Honvéd-nál.
Marci, sport iránti alázata, valamint a környezetvédelem- és a fenntarthatóság irányába való elköteleződése által hiteles zöld nagykövete lesz a Climate Action-nek.

Korhut Mihály | nagykövet

Korhut Mihály magyar válogatott labdarúgó. A Debrecen csapatával háromszor nyert magyar bajnoki címet, háromszor Magyar Kupát, egyszer Ligakupát, egyszer pedig Szuperkupát. 2014 és 2019 között alapembere volt a magyar labdarúgó válogatottnak, a címeres mezt pályafutása során 22 alkalommal ölthette magára. Portugália ellen pályára léphetett a 2016-os Európa-bajnokságon is.
Görögországban- és Izraelben is légióskodott, utóbbi bajnokságot kétszer is megnyerte csapatával, a Hapoel Beer Seva-val.
Külföldön töltött éveit követően 2020-ban hazatért Magyarországra, az akkor a másodosztályban szereplő Debreceni VSC csapatához. 2022-től a Debreceni EAC játékosa, a másodosztályban szereplő együttes alapembere.
Mihályt sportolóként gyermekkora óta a tudatos életvitel jellemzi, így a környezetvédelmet nélkülözhetetlennek tartja társadalmunk szempontjából. Mihály, a Climate Action Zöld Nagyköveteként a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának kiépítésében-, megerősítésében lesz majd segítségünkre.

Angel Boshkov | nagykövet

Angel Boshkov 21 éves macedón válogatott röplabdázó, jelenleg a Rabotnicki Skopje játékosa. A fiatal sportoló tudatosan építi sportolói karrierjét, emellett pedig határozott nézeteket vall a magánéletében- és a társadalmi kérdésekben egyaránt.
A Climate Action zöld nagykövete profi pályafutása mellett a sportmenedzsment területén szeretné a jövőben kamatoztatni tudását.
Angel, hitvallása alapján célja önmaga legjobb verziójává válni. „Mindennap egy újabb lehetőség a fejlődésre”. Mottója nagyköveti tevékenységének is alapjául szolgál, a tehetséges röplabdázó, a Climate Action zöld nagyköveteként a sportolói lét- és a környezetvédelem-, a fenntarthatóság szoros kapcsolatát segít majd kiépíteni, nemzetközi szinten.

Brajan Avia | nagykövet

Brajan Avia macedón válogatott magas- és távolugró. Országos bajnok, jelenleg öt országos rekordot birtokosa, ebből két rekord az U16-os-, három pedig az U18-as kategóriában. Brajan, fiatal kora ellenére már számos nemzetközi versenyen vett részt, melyek közül a legjelentősebb eredmények az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) döntőiben való szereplései voltak 2022-ben és 2023-ban. A Balkán U18-as bajnokságon 4., az U20-as bajnokság küzdelmeiben pedig 5. helyezést ért el.

Brajan igazi szerelmese az atlétikának, mert, elmondása szerint a sport mellett rengeteg lehetőséget kínál: utazást, barátságokat a világ minden tájáról, különböző kultúrák megtapasztalását. A legnagyobb vágya, hogy dobogóra állhasson egy világbajnokságon vagy az olimpiai játékok egyikén.

A fiatal sportoló tudatos, sportolói életvitel mellett éli mindennapjait. Számára a környezetvédelem elengedhetetlen, mind a jelen-, mind pedig a jövő nemzedékeinek jólétéhez, hiszen fenntartja az életet, támogatja a gazdaságot-, segíti a biológiai sokféleség megőrzésében, valamint biztosítja a tiszta levegőt és a vizet. Brajan ennek szellemében csatlakozik a Climate Action nagykövetei közé, segítve a fenntarthatóság előmozdítását, a sport- és a környezetvédelem kölcsönösségének megteremtését.

Stefan Todorov | nagykövet

Macedón válogatott úszó. Stefan tartja utánpótlás korosztályának rekordját 50- és 100 méteren, gyorsúszásban. Válogatott sportolóként Belgrádban- és Görögországban is képviselte már hazáját nemzetközi versenyeken, kiemelkedő eredményeket elérve. A kétévente rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, 2023-ban, a szlovéniai Mariborban Stefan, hazájának egyik legjobbjaként végzett.

A fiatal sportoló számára, úszóként, hatványozottan fontos a klímavédelem, a fenntarthatóság, így, tanulmányai- és sportolói pályafutása mellett a Climate Action nagyköveteként jeles képviselője lesz a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának.