Stratégiai partnerek

Szolgáltatásaink magas minőségét az biztosítja, hogy minden egyes területen elismert szakemberekkel és cégekkel dolgozunk együtt. Stratégiánk, hogy létrehozzunk a régióban egy olyan munkacsoportot, mely magas minőségben tudja képviselni minden szereplő számára a klímacélok elérését.

Dr. Koncz Péter | ökológus

Kanadában biológusként végzett. Doktori munkája során a bugaci szürkemarha farm üvegházgáz mérlegét készítette el. A „Nemzeti Ökoszisztéma-Szolgáltatás Térképezés és Értékelés” projektben országos üvegházgáz mérési eredményeket szintetizált. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban élőhely fejlesztési projekteket koordinál. Sárospataki tanyájukra jár lovagolni, ijászni, dolgozni.

Belátása szerint egy táj fenntartható működtetéséhez elengedhetetlen az ágazatok - erdő és mezőgazdálkodás, vízügy, természetvédelem, település fejlesztés - szerves együttműködése.

Dr. Rab Árpád | társadalomtudós

Társadalomtudós, digitális kultúra szakértő, jövőkutató. Két évtizede folyamatosan kutat és oktat hazai egyetemeken (BME, Corvinus, ELTE, NKE), egyetemi docens. Fő kutatási területei: jövőkutatás, e-health, e-business, információs társadalom, MI fejlesztések, legújabb technológiák fejlesztése és társadalmi hatásai.

A nemzetközi UNESCO szakértője. Elméleti munkássága mellett konkrét fejlesztésekben, szakértői munkákban vesz részt, az elmúlt két évtizedben közel 200 projektet vitelezett ki. Az új digitális technológiákban látja az emberiség túlélésének zálogát és a környezet fenntarthatóságának biztosítását, ha mindezeket tervezetten, okosan, átgondoltan fejlesztjük.

Holczer Ádám | nagykövet

Profi sportolóként több, mint 10 éven keresztül volt a Ferencvárosi Torna Club játékosa. Magyar bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát. A sportban elért eredményei is azt bizonyítják, hogy Ádám számára nagyon fontos a tudatosság. Ez elengedhetetlen eleme annak, ha az ember hosszú távon szeretné fenntartani teljesítményét és szép életet szeretne élni. Ugyan ez a tudatosság hajtja abban is, hogy tegyen a környezetért és a klímaváltozásért.

Ádám úgy gondolja, hogy környezetünk védelme nem csak a mi és gyermekeink jövőjének záloga, hanem intelligenciánk értékmérője is. Ennek tudatában, Nagykövetként örömmel csatlakozik a Climate Action csapatához.

Csapody Balázs | nagykövet

A Kistücsök étterem a Balaton egyik ikonikus étterme, mely Balatonszemesen várja vendégeit idén 30 éve. Tulajdonosa Csapody Balázs, pályája során kiemelten foglalkozott és foglalkozik most is a balatoni régió és a magyar gasztronómia felemelésével. Alelnöke a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, 2017 óta a PGA elnöke. Ugyanebben az évben Gundel Károly-díjat kapott. 2021-ben, a Balaton Ünnepe fesztiválon életműdíjban részesült.
Munkájában fontos számára a fenntarthatóság, a környezetünk védelme, kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy helyi termelőktől szerezze be alapanyagait, illetve a hulladékot újra hasznosítsa. A Climate Action Kft. nagykövetként ezen az úton is folytatja ez irányú elhívatottságát a fenntarthatóság nevében.

Gianni Annoni | nagykövet

Gianni Annoni 1994-ben jött Magyarországra, a Közgazdasági Egyetem ösztöndíjasaként. Az egyetem elvégzése után itt telepedett le, először egy pizzériát nyitott, majd a médiában, több műsorban szerepelt, ami által ismerte és szerette meg a magyar közönség. Azóta több műsort is vezetett televízióban, rádióban, emellett jelenleg is Budapest szívében elhelyezkedő, méltán népszerű Pomo D’oro olasz étterem tulajdonosa.
Fontosnak tartja átadni az olasz életérzést a gasztronómián keresztül, főzőiskolát vezet az Olasz Kulturális Intézetben, és szakácskönyvet is kiadott. Elhivatottsága a környezetvédelem fontosságában is megjelenik, hiszen elsőként csatlakozott a Climate Action Kft. ,Magyarországon megvalósuló faültetési programunkhoz és nagykövetként azt szeretné elérni, hogy minél több vendéglátó hely kezdjen el tenni azért, hogy egy fenntarthatóbb világban tudjunk élni.

Ekler Luca | nagykövet

Ekler Luca paralimpiai bajnok-, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta. Gyermekkorában versenyszerűen teniszezett, később több sportágat is kipróbált, választása végül az atlétikára esett.
A 2019-es Dubajban rendezett A 2019-es paratlétika-világbajnokságon 100 és 200 méteres síkfutásban második lett, a távolugrást pedig világbajnoki csúccsal nyerte. 2021 augusztusában, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói paralimpián távolugrásban aranyérmet szerzett, 563 centis új világcsúccsal. Luca ötszörös „Év Paraatlétája” díjazott, 2021-ben pedig „A Magyar Érdemrend tisztikeresztje” címmel tüntették ki.
A Climate Action nagyköveteként a sport- és a fenntarthatóság fontosságának elhivatott képviseletét látja majd el.

Bánhidi-Farkas Petra | nagykövet

Bánhidi-Farkas Petra U23-as Európa-bajnok-, hatszoros magyar bajnok távolugró. 2019-ben a Dohában rendezett világbajnokságon képviselte Magyarországot. A 2023-as budapesti atlétikai-világbajnokságon a magyar csapat résztvevője volt.
Petra fiatal kora ellenére már tudatosan készül a sportolói pályafutását követő civil életére, szociálpedagógusként képzeli majd el jövőjét, de az edzői szakma sem áll tőle távol.
A sport- és a fenntarthatóság fontosságát hirdeti a Climate Action nagyköveti tisztségében.

Kovács Ferenc Soma | nagykövet

Kovács Ferenc Soma nem csupán válogatott atlétaként tündököl, tanulmányait tekintve is a legjobbak közé tartozik. 2023 szeptemberében kezdte meg egyetemi tanulmányait az amerikai Harvard Egyetemen.
Sokszoros utánpótlás korosztályú magyar bajnok, egyszeres felnőtt magyar bajnok, kétszeres magyar bajnoki bronzérmes. Nemzetközi eredményeit tekintve 2023-ban, Izraelben Junior Európa-bajnoki 3. helyezést ért el, a 2023-as budapesti Atlétikai-Világbajnokságon 5000 méteres síkfutásban állt rajthoz.
Az Atlétikai Világbajnokság „Zöld zónájában” az esemény alatt többször képviselte magát a Climate Action-nél, kommunikálva személyesen- és a social felületeken vállalatunk tevékenységét. Soma a jövőben nem csupán hazánkban-, hanem nemzetközi szinten is képviseli a Climate Action-t.

Krizsán Xénia | nagykövet

Xénia többszörös magyar bajnok atléta, hétpróbázó. 2012-ben, Barcelonában Junior világbajnoki ezüstérmes lett. 2015-ben U23-as Európa-bajnoki címet-, 2021-ben felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. Ugyanezen évben az év magyar atlétájának választották. A 2021-es Tokió-ban rendezett Olimpiai Játékokon a 13. helyen-, a 2023-ban, Budapesten rendezett atlétikai-világbajnokságon hétpróbában pedig a 4. helyen végzett.
A Climate Action nagyköveteként Xénia a sport és a fenntarthatóság kapcsolatát segít majd kiépíteni.

Tóth Norbert | nagykövet

Tóth Norbert válogatott kosárlabdázó. Játszott Székesfehérváron, Körmenden bajnok lett a Falcoval és játszott a Szolnoki Olaj színeiben is. Tavaly, még játékosként tért vissza Pécsre, a PVSK gárdájához, jelenleg azonban már szakmai vezetőként segíti a PVSK Veolia kosárlabda szakosztályát.
Egykori sportolóként-, jelenlegi sportvezetőként- és utánpótláskorú gyermekekkel foglalkozó edzőként elengedhetetlennek tartja a tudatos környezetvédelmet, a Climate Action nagyköveteként így felelősségteljesen hirdeti majd a fenntarthatóság fontosságát.

Tóth Márton | nagykövet

Tóth Márton Európa-bajnoki ezüstérmes-, többszörös magyar bajnok-, egyszeres Magyar Kupa győztes válogatott vízilabdázó. Pályafutása alatt megfordult a KSI-, a Honvéd-, a Vasas- és a Ferencváros csapataiban, de játszott Nápolyban is, a Possilipo együttesében. Az olaszországi kitérőt követően előbb Szegedre-, majd Szolnokra igazolt, majd ismét visszatért a fővárosba, a Ferencváros csapatához, 2017 óta pedig az Orvosegyetem SC, hivatalos nevén a GENESYS OSC-Újbuda pólósa.
Marci, a profi sport mellett a gasztronómia szerelmese, nagy sikerrel szerepelt az egyik kereskedelmi tévécsatorna ehhez kapcsolódó műsorában is, így nem csupán a vízilabdában, de a konyhában is otthonosan mozog. Marci környezetvédelem felé való elköteleződéséhez kétség sem fér, hiszen a hulladékgazdálkodás területén már önálló megoldásokat is megvalósított, így, a Climate Action zöld nagyköveteként örömmel áll mellénk a fenntarthatóság- és a sport kapcsolatának elmélyítésében.

Sarolta Kovács Tarné | nagykövet

Tarné Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes-, hatszoros világbajnok-, négyszeres Európa-bajnok öttusázó, a székesfehérvári Alba Volán SC sportolója.
Saci kiemelkedő sportteljesítményeit pályafutása alatt megszerzett éremkollekciói mellett civil díjakkal is elismerték. Hét alkalommal választották meg az év magyar öttusázójának, 2011-ben harmadik helyezést ért el az év magyar sportolónője díjátadáson, 2012-ben elnyerte a MOB Nők sportjáért díjat, ugyanebben az évben Junior Príma díjas lett, 2021-ben, a tokiói olimpián elért harmadik helyezését követően pedig Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el kiváló teljesítményét, amit a magyar öttusa sportért tett. 2023. augusztusa óta Székesfehérvár Megyei Jogú Városának díszpolgára.
A Climate Action büszkeséggel- és örömmel kezdi meg a közös munkát Sacival a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának elmélyítése céljából.