További fejlődés és nagy bejelentések várhatóak a Climate Action-től, 2024-ben

További fejlődés és nagy bejelentések várhatóak a Climate Action-től, 2024-ben

A vállalat ügyvezetőjével, Dr. Gremsperger Gáborral beszélgettünk

A Climate Action izgalmas-, sikerekkel teli évet zárhatott 2023-ban. Bejegyezte magát a környezetvédelemmel- és fenntarthatósággal foglalkozó vállalatok térképére. Számos partneri együttműködésre tett szert, hivatalos partnere volt a Budapesten zajló Atlétikai-Világbajnokságnak is. 

Mi a titka a vállalatnak? Mi újra számíthatunk a Climate Action vonatkozásában 2024-ben? Ezen témákat érintettük Dr. Gremsperger Gábor ügyvezetővel. „A Climate Action egy olyan szegmensben ad használható és értékes megoldásokat, ami jelen pillanatban nagyon progresszíven fejlődik. Ugyanerre számítok a következő időszakban is. Sok nagy bejelentésre lehet számítani 2024-ben.”

A Climate Action vezérszálát tavaly a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának kiépítésére húzta fel. Sportolói nagyságok-, közéleti személyek vállaltak nagyköveti tisztséget ennek népszerűsítésére. A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatával egy merőben új projektet valósítottak meg, melyhez jövőre még több sportklub, - szövetség csatlakozik majd. Miben rejlik a sport- és a fenntarthatóság sikeressége?
 
„Egyrészt az és sportolói múltamból, másrészt abban, hogy a sport egy tudatos lét. Ahhoz, hogy valaki bajnokká tudjon válni, nagyon tudatosan kell, hogy éljen. Ahhoz, hogy fenntarthatóbban tudjon élni ahhoz szintén tudatosabban kell élnie. Ez az egyik legnagyobb kohézió a két téma között. A másik az, hogy a sportnak hihetetlen ereje van világszinten, mind kommunikációban-, mind diplomáciában- és kapcsolatépítésben egyaránt.”
 
Magyarországon 2024-től, az ESG törvényi szabályozásoknak megfelelően egyre több vállalatot érint majd a kötelezően elvégzendő fenntarthatósági projektek megvalósítása. Milyen szektorok számíthatnak a Climate Action szakmai segítségére?
 
„Minden szektorban tudunk megoldást nyújtani. Vannak kiemelt szektorok, ahol már vannak referenciáink. Ilyen a szállítmányozás-, az építőipar-, a banki szektor-, az IT-, valamint a sport. Várjuk a további szektorok jelentkezését is, melyek új kihívásokat tudnak jelenteni számunkra.”