Tarné Kovács Sarolta, a Climate Action újabb zöld nagykövete

Tarné Kovács Sarolta, a Climate Action újabb zöld nagykövete

Az olimpiai bronzérmes-, többszörös világ- és Európa-bajnok öttusázó felelős képviselője lesz a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának

Tarné Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes-, hatszoros világbajnok-, négyszeres Európa-bajnok öttusázó, a székesfehérvári Alba Volán SC sportolója.

Saci kiemelkedő sportteljesítményeit pályafutása alatt megszerzett éremkollekciói mellett civil díjakkal is elismerték. Hét alkalommal választották meg az év magyar öttusázójának, 2011-ben harmadik helyezést ért el az év magyar sportolónője díjátadáson, 2012-ben elnyerte a MOB Nők sportjáért díjat, ugyanebben az évben Junior Príma díjas lett, 2021-ben, a tokiói olimpián elért harmadik helyezését követően pedig Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el kiváló teljesítményét, amit a magyar öttusa sportért tett. 2023. augusztusa óta Székesfehérvár Megyei Jogú Városának díszpolgára.

A Climate Action büszkeséggel- és örömmel kezdi meg a közös munkát Sacival a sport- és a fenntarthatóság kapcsolatának elmélyítése céljából.