KI MONDTA, HOGY NEM TUDOD MEGVÁLTOZTATNI A VILÁGOT?

KI MONDTA, HOGY NEM TUDOD MEGVÁLTOZTATNI A VILÁGOT?

Tartja a Föld napjának egyik jelmondata. A Föld napján világszerte 1970 óta hívjuk fel a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Magyarországon 1990 óta rendezik meg eme jeles napot.

Minden év április 22. napján világszerte környezetvédelmi rendezvényként tekintenek a Föld napjára, hazánkban is számtalan programot rendeznek oktatási- és kulturális intézményekben, de önkormányzatok-, alapítványok-, sportegyesületek- és nem utolsó sorban vállalatok is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a Föld napján megvalósuló projektek kapcsán.

Faültetés-, rajzpályázat meghirdetése-, hulladékgyűjtés-, különféle környezeti vetélkedők, csak néhány tevékenység a Föld napjára szervezhető programok sokaságából. Kívánjuk, hogy április 22-e társadalmunk minden egyes rétegének alapvető fontoságúvá váljon, s tegyünk meg minden tőlünk telhetőt Földünk természeti környezetének megóvásáért, ennek fontosságának edukálásáért.
 
A Climate Action 2024. április 22-én, a Holland Királyi Nagykövetséggel együttműködésben, a Föld napja alkalmából Budapesten, az újpesti Farkaserdőn, a Legacy Forest offsetting projektjének keretében 130 darab facsemetét ültet el.