Hogyan csökkentheti üzleti hulladékát 2022-ben

Hogyan csökkentheti üzleti hulladékát 2022-ben

Ha 2022-ben fenntarthatóbbá szeretné tenni vállalkozását, és ki akarja lábalni a jelenlegi gazdasági válságból, akkor az üzleti hulladék csökkentése remek kiindulópont. Még ha úgy is gondolja, hogy már rendelkezik hatékony hulladékcsökkentési stratégiával, egy alaposabb vizsgálat segíthet abban, hogy további javítási lehetőségeket találjon. Ezeknek köszönhetően az Ön vállalkozása jól járhat - csökkentheti a költségeket, új környezetbarát ügyfeleket vonzhat, és a magánháztartásokat is arra ösztönözheti, hogy kövessék az Ön kiváló példáját.

Tekintse át zöld szokásait!
Egy környezetvédelmi audit elvégzésével felülvizsgálhatja jelenlegi hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási erőfeszítéseit, és potenciálisan megtalálhatja azokat a lehetőségeket, amelyeken javíthat.

Például rájöhet, hogy rengeteg műanyag egyszerűen az általános hulladékban végzi, és nem kerül újrahasznosításra. Vagy talán felfedezi, hogy bizonyos berendezések feleslegesen maradnak bekapcsolva éjszakára.
 
Ezen információk segítségével közelebbről is megvizsgálhatja a probléma gyökerét, majd zöldebb megoldást találhat. Ne feledje, hogy ez a folyamat potenciálisan sokkal többre képes, mint a hulladékok csökkentése - sok vállalkozás úgy találja, hogy ezzel pénzt is megtakaríthat, hatékonyabbá válhat, tanúsítványt szerezhet, és megfelelhet bizonyos környezetvédelmi előírásoknak.

Gondolja meg kétszer, mielőtt a "nyomtatás" gombra nyom.
A papír valóban biológiailag lebomló, de ez még nem ok arra, hogy pazaroljuk. Értékes természeti erőforrásokat, például vizet, fákat és fosszilis tüzelőanyagokat használ fel, hatalmas mennyiségű szennyezést bocsát a Föld légkörébe, és jelentős mennyiségű hulladékot termel. Éppen ezért, ahol csak lehet, kerülje a dokumentumok nyomtatását, és gondolkodjon inkább kreatív, digitális megoldásokban.

Csak azt vásárolja meg, amire szüksége van
Sok vállalkozás küzd a felesleges készletekkel. Nem tudják eltolni, vagy ki kell dobniuk, mert lejár, mielőtt felhasználnák. Valójában a Grocer szerint csak az Egyesült Királyságban a szupermarketek és a termelők évente elképesztő 100 000 tonna élelmiszert dobnak ki.

Ez a felesleges pazarlás óriási hatással van a bolygóra: értékes nyersanyagokat, fosszilis tüzelőanyagokat, időt, energiát használ fel, és olyan kibocsátásokat okoz, amelyek tovább rontják a Föld állapotát. Éppen ezért fontolja meg, hogyan tudná úgy alakítani készletét vagy raktárkészletét, hogy semmi se menjen kárba.
 
Ezzel növelheti a termék vagy szolgáltatás iránti keresletet is, és szükség esetén magasabb árakat szabhat meg.