Fiatal fenntarthatósági szakértő csatlakozott a Climate Action csapatához

Fiatal fenntarthatósági szakértő csatlakozott a Climate Action csapatához

Csuport Zsombor az elmúlt években nemzetközi ügyfelekkel, a vállalati fenntarthatóság világában dolgozott és gyűjtött értékes tapasztalatokat.

Csuport Zsombor, végzettségét tekintve geográfus – környezetgazdász, diplomáit az ELTE-n és a BME-n szerezte. Volt versenysportoló, jelenleg fenntarthatósági nézőpontból foglalkozik a sporttal. A kortárs környezeti-, társadalmi-, gazdasági- és etikai kihívások vonatkozásában a helyi közösségi válaszokat látja az egyik lehetséges megoldásként. 

Azt érzékeli, hogy a sport alapvető értékei szórakoztatóipari termékekké váltak, így ezek az elmúlt évtizedekben jelentősen háttérbe szorultak. Ennek következményeként tűnik szükségszerűnek most fenntarthatóságról gondolkodnunk a sporttal kapcsolatban is. Az alapvető értékek előtérbe helyezése és a sport nyilvánvaló környezeti terhelésének csökkentése ösztönzi arra, hogy megpróbáljon változást elérni, mind a sporton keresztül-, mind pedig a sportban egyaránt. Ebben nagy szerepe lehet a helyi sportszervezeteknek-, professzionális kluboknak- és szövetségeknek is. 

A Climate Action projektjeiben Zsombor ezeket az értékeket képviselve működik majd együtt a sporthoz kötődő feladatokban.

 
Munkájához sok sikert kívánunk!