Fenntarthatósági projekt a Climate Action és a Genesys OSC-Újbuda közreműködésével

Fenntarthatósági projekt a Climate Action és a Genesys OSC-Újbuda közreműködésével

A Climate Action- és a Genesys OSC-Újbuda közös fenntarthatósági projekt megvalósításába kezd. A Climate Action, mint környezetvédelmi tanácsadással- és kutatással foglalkozó vállalat számára kiemelten fontos a fenntarthatóság- és a sport kapcsolata. Rövidtávú céljaink egyike az, hogy Európában élenjáró tanácsadó vállalattá váljunk a fenntarthatóság- és a sport vonalán

Örömünkre szolgál, hogy együttműködést köthettünk Magyarország egyik legjobb vízilabda csapatával, a Genesys OSC-Újbuda-val. A GENESYSY OSC ÚJBUDA vízilabda csapata jelentős szerepet játszik a sportág utánpótlás-nevelésében, valamint a gyermek és felnőtt lakosság szabadidősportjának megszervezésében. Az OSC hétszeres magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes, kétszeres LEN-Bajnokok Ligája-, valamint egyszeres LEN-Szuperkupa győztes.

Hisszük, hogy Magyarország sportegyesületei által a társadalom jelentős rétegéhez eljuttatható a környezetvédelem-, a fenntarthatóság fontosságának üzenete.

A közös együttműködés értelmében a Climate Action fenntarthatósági projekteket valósít meg az OSC számára, ennek első lépéseként egy közösségi gyűjtés kerül majd lebonyolításra egy környezetvédelmi-, egy fenntarthatósági ügy megvalósításának érdekében.

Az OSC minden felnőtt- és utánpótlás hazai mérkőzései alkalmával egy gyűjtőláda kerül majd kihelyezésre az uszoda területén, az összegyűlt pénzből pedig egy erdőszerkezet átalakítási projekt kivitelezése kezdődik meg, várhatóan a jövő év elején. A projekt mindenki számára elérhető- és megtekinthető lesz majd.