Climate Action az UEFA fenntarthatósági konferenciáján

Climate Action az UEFA fenntarthatósági konferenciáján

Az eseményen az UEFA bemutatta karbonkalkulátorát, melyet speciálisan a futballra terveztek.

A Climate Action sport- és fenntarthatóság terén végzett úttörő tevékenységének magas minősége Európa-szinten ismételten visszaigazolást nyert, ugyanis Dr. Gremsperger Gábor, a Climate Action ügyvezetője is meghívást kapott a 2024. március 6-án, Londonban, az Emirates Stadionban megtartott fenntarthatósági konferenciára, amely esemény keretén belül az UEFA bemutatta karbonkalkulátorát, melyet speciálisan a futballra terveztek.

A rendezvényen Európából 180 olyan szakember vett részt, akik a sport- és a fenntarthatóság szegmensében meghatározó szerepet töltenek be, így büszkeség számunkra, hogy a Climate Action sport- és fenntarthatóság köré kidolgozott programja-, szolgáltatásai elismerésben részesültek. Ez pozitív visszaigazolás részünkre arról, hogy tevékenységünk Európában is ismert- és elismert. A továbbiakban azért dolgozunk, hogy ezt még magasabb szintre emeljük.

Az UEFA programja a futball klubok-, szövetségek-, rendezvények- és magánemberek számára használható, mely nagyban hozzájárulhat majd a labdarúgás hosszútávú fenntarthatóságához.