Brajan Avia is csatlakozik a Climate Action zöld nagykövetei közé

Brajan Avia is csatlakozik a Climate Action zöld nagykövetei közé

A fiatal macedón válogatott távol- és magasugró számára kiemelkedő jelentőséggel bír a környezetvédelem.

Országos bajnok, jelenleg öt országos rekordot birtokosa, ebből két rekord az U16-os-, három pedig az U18-as kategóriában. Brajan, fiatal kora ellenére már számos nemzetközi versenyen vett részt, melyek közül a legjelentősebb eredmények az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) döntőiben való szereplései voltak 2022-ben és 2023-ban. A Balkán U18-as bajnokságon 4., az U20-as bajnokság küzdelmeiben pedig 5. helyezést ért el.

Brajan igazi szerelmese az atlétikának, mert, elmondása szerint a sport mellett rengeteg lehetőséget kínál: utazást, barátságokat a világ minden tájáról, különböző kultúrák megtapasztalását. A legnagyobb vágya, hogy dobogóra állhasson egy világbajnokságon vagy az olimpiai játékok egyikén.

A fiatal sportoló tudatos, sportolói életvitel mellett éli mindennapjait. Számára a környezetvédelem elengedhetetlen, mind a jelen-, mind pedig a jövő nemzedékeinek jólétéhez, hiszen fenntartja az életet, támogatja a gazdaságot-, segíti a biológiai sokféleség megőrzésében, valamint biztosítja a tiszta levegőt és a vizet. Brajan ennek szellemében csatlakozik a Climate Action nagykövetei közé, segítve a fenntarthatóság előmozdítását, a sport- és a környezetvédelem kölcsönösségének megteremtését.