A Climate Action Kft. fontos szerepe a IV. Leisure Konferencián

A Climate Action Kft. fontos szerepe a IV. Leisure Konferencián

Hosszútávú stratégiai megállapodást kötöttünk a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társasággal, a KERT-tel.

2023. október 9-én, a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Károlyi-Csekonics Palotája adott otthont a IV. Leisure Konferenciának, az ország legnagyobb rekreációs rendezvényének. A Konferencia célja az, hogy magas szakmai színvonal biztosítása mellett szólítsa meg a szakembereket- és a lakosság minél szélesebb körét.
 
A Konferencia kiváló lehetőséget nyújtott a szakemberek számára egy személyes találkozási lehetőség megteremtésére, ahol új ismeretekre tehettek szert, bővíthették kapcsolatrendszereiket, dolgozhattak közös projektek kialakításán és – megvalósításán.
 
Az esemény nívósságát jelzi annak fővédnöki személye: aki Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemért kuratóriumi elnöke volt, tudományos szervező bizottságát pedig számos neves egyetem (Károli Gáspár Református Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem – KERT, Szegedi Tudományegyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Gál Ferenc Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Semmelweis Egyetem, Neumann János Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.) jegyezte.
 
Amellett, hogy a Climate Action Kft. szakmai partnere az ország legnagyobb rekreációs konferenciájának, a IV. Leisure Konferencia karbonlábnyom számítását is a környezetvédelemmel- és klímavédelemmel foglalkozó vállalat végezte. A karbonlábnyom számítást a résztvevők fenntarthatósági szokásait figyelembe véve számítjuk ki. Figyelembe vesszük például azt, hogy a programra ellátogatók, milyen közlekedési eszközzel- és milyen távolságból érkeztek. Vizsgáltuk továbbá a konferenciára érkezők hulladékkezelési szokásait is.

További szakmai sikerként értékelendő, miszerint a Konferenciát megelőzően a Climate Action Kft. hosszútávú stratégiai megállapodást kötött a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társasággal, a KERT-tel.
 
Ifj. Dr. Gremsperger Gábor, a Climate Action Kft. ügyvezetője hasznosnak értékelte a programon való részvételt- és beszélt a KERT-tel való együttműködés részleteiről is: „Az együttműködés értelmében segítünk a KERT-nek abban, hogy fenntarthatóbb működést tudjon produkálni. Számunka a sport- és a fenntarthatóság közötti kapcsolat erősítése kiemelten fontos terület. A rekreáció- és a fenntarthatóságra való edukáció is fontos stratégiai szempont számunkra. Ebben fogjuk tudni egymást erősíteni a jövőben.”