A CLIMATE ACTION 2024-BEN 100 HA TERÜLETEN JAVÍTJA AZ ERDŐK ÁLLAPOTÁT MAGYARORSZÁGON

A CLIMATE ACTION 2024-BEN 100 HA TERÜLETEN JAVÍTJA AZ ERDŐK ÁLLAPOTÁT MAGYARORSZÁGON

Sajtótájékoztató keretén belül mutattuk be a „100 HA – HUNERDŐ” nevet viselő projektünket, mely során 2024-ben 100 HA erdőterületen szerkezetátalakítást végzünk el.

A 100HA - HUNERDŐ elnevezésű projekt kiemelkedő fontosságú és nagyszabású környezetvédelmi kezdeményezés Magyarország és a Climate Action szempontjából. Ez a kezdeményezés nem csupán arról szól, hogy a már meglévő erdőterületeinket felújítjuk, ezáltal javítjuk a biodiverzitásukat, hanem az egyre sürgetőbb klímaváltozás elleni harcban is kiemelkedő szerepet játszik. Az erdők az egyik legnagyobb szén-dioxid megkötők a természetben, ezáltal pedig hatékonyan segítenek csökkenteni a légkörben lévő üvegházhatású gázok koncentrációját.

A 100HA - HUNERDŐ által felújított zöld területek nem csupán a biológiai sokféleség megőrzésének szempontjából fontosak, hanem hozzájárulnak a helyi és globális klímaváltozás enyhítéséhez is. Ez a kezdeményezés példaként szolgálhat más országok számára is, és ösztönözheti őket hasonló nagyszabású környezetvédelmi projektek indítására.

A magyarországi kijelölt erdőterületeket a Magyar Állami Erdőgazdaságokkal és a magyar magán erdőgazdaságokkal együttműködve javítunk fel, ezekkel a klímaszerkezeti átalakításokkal javítjuk az erdőrészletek biodiverzitását, növeljük az erdő teljesítményét. A projektben a Climate Action az Erdészeti Tudományos Intézmény segítségével kidolgozott számítás alapján számolja az erdők szén megkötő képességének hatékonyságát. A projekt megvalósítása által hosszútávú értékteremtést valósítunk meg a magyar társadalom számára. A projeknek célja, hogy minél több társadalmi réteget szólítson meg és mutassa be nekik, hogy ez napjaink egyik legfontosabb témája.

A 100HA – HUNERDŐ nevet viselő interaktív projektünk a magyar társadalom minden egyes szektora részére elérhető, melyet magánszemélyek-, multinacionális-, nagy- és kisvállalkozások- oktatási intézmények-, egyesületek-, sportszövetségek-, önkormányzatok, s nem utolsó sorban támogatók-, szponzorok bevonásával valósítunk meg.

A projekt teljes területe mérhető-, elérhető (transzparens)-, reális, valamint időtálló, melynek megvalósítása által hosszútávú értékteremtést valósítunk meg a magyar társadalom számára.

A sajtótájékoztató helyszínéül a budapesti Kilenc Kert étterem szolgált, mely a jövőben nagy szerepet kap projektünk részeként, hiszen a környezetvédelem- és fenntarthatóság felé elkötelezett étteremtulajdonosok, Horváth Szabolcs- és párja, Gubinyi Réka ugyanezt a szemléletet viszik tovább a Kilenc Kert működtetése során.

A projekt részeként megálmodták- és létrehozták a GREEN BURGERT, mely állandó helyet kap az étlapon, így a vendégek is hozzá tudnak járulni a projekt sikerességéhez.