Hivatalos megállapodás született a Macedón Állami Erdőgazdaságokkal

Hivatalos megállapodás született a Macedón Állami Erdőgazdaságokkal

A Climate Action nemzetközi terjeszkedésbe kezdett

A Climate Action ügyvezetője, Ifj. Dr. Gremsperger Gábor együttműködési megállapodást írt alá Macedóniában, az ottani állami erdőgazdaságokkal, hivatalos nevükön – National Forestry – Public Enterprise Nacionalni sumi - melynek keretében közös projektek megvalósítására kerül majd sor.

Az aláíráson Dejan Mandzukovski PhD erdőgazdálkodási tervezési osztályvezető, Valentin Gruevski a Macedón Állami Erdőgazdaság igazgatója, Harasztia Szandra a Magyarország Szkopjei Nagykövetségének külgazdasági attaséja, valamint Ifj. Dr. Gremsperger Gábor a Climate Action alapítója vett részt.

A megegyezés értelmében közös semlegesítési és klímavédelmi projektek megvalósítása, valamint a hazánkban alkalmazott szakmai folyamatok Macedóniában való prezentálása a cél.

A jövőre nézve ez a megállapodás egy nagy ívű, sikeres együttműködés első lépése lesz, hiszen a két fél több aspektusból is megvizsgálta az erdőgazdálkodásban rejlő lehetőségeket. Mindkét fél számára egyértelmű cél, hogy a jövőben érvényre tudjuk majd juttatni ezeket a lehetőségeket.